Stamppot van zoete aardappel en boerenkool
Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

met witte grillkaas en uienjus

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Mustard
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

225 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

100 g

Shredded kale

(May be present Celery)

1 piece

Onion

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

20 g

Onion chutney

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories914 kcal
Energy (kJ)3826 kJ
Fat44.3 g
Saturated Fat30.5 g
Carbohydrate85.8 g
Sugar23.4 g
Dietary Fiber16.9 g
Protein36.7 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Saucepan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een soeppan of grote pan met deksel, verkruimel 1/8 bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Voeg, wanneer het water kookt, de boerenkool toe aan de pan en kook alles, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Jus maken
2

Snipper ondertussen de helft van de ui en snijd de andere helft in ringen. Hak de amandelen grof. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en bak de uienringen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Haal het deksel van de koekenpan, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en blus af met 25 ml water per persoon en de uienchutney (zie Tip). Meng goed. Laat 1 - 2 minuten pruttelen, zet het vuur laag en laat verder sudderen tot serveren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Grillkaas bakken
3

Dep ondertussen de grillkaas droog met keukenpapier. Snijd de grillkaas in plakken van ongeveer 1 cm dik (zie Tip). Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld op een broodje of in een lunchsalade verwerken.

Vadouvan bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui 1 - 2 minuten. Voeg de vadouvan toe en bak nog 1 minuut. Blus af met een scheutje melk.

Stamppot afmaken
5

Stamp de aardappelen en boerenkool met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg het vadouvan-mengsel uit de steelpan toe en meng goed. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuiger te maken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Leg de grillkaasplakjes erbovenop. Verdeel de jus over de borden en garneer met de amandelen.