Steak frites met dragonmayonaise
Steak frites met dragonmayonaise

Steak frites met dragonmayonaise

Met gepofte cherrytomaat en groene salade

Waan je in een Franse bistro met deze steak frites met dragon-kervelmayonaise. Deze kruiden vind je ook terug in een bearnaisesaus, maar deze mayonaise staat een stuk sneller op tafel. Biefstuk is niet moeilijk te bereiden, als je eenmaal weet hoe het moet. Belangrijk is dat je het vlees goed op kamertemperatuur laat komen. Voor de perfecte biefstuk lees je onze tips onder aan dit recept en neem je een kijkje op onze blog!

Allergens:
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Hip hanged kogelbiefstuk

250 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Botersla

4 bunch

Verse kervel

3 bunch

Verse dragon

(May be present Celery)

1 unit

Bosui

25 g

Kappertjes en augurken

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Honing

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3715 kJ
Calories888 kcal
Fat54 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate56 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein40 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Salad Bowl
Aluminum Foil
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

bakken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

bakken
2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met ¼ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 – 15 minuten mee met de ovenfrieten.

snijden
3

Snijd ondertussen de kropsla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

bakken
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de lente-ui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kropsla en de kappertjes & augurk toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.

bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 tot 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

serveren
6

Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de kogelbiefstuk erbij. Serveer met de dragonmayonaise.