Waan je in een Franse bistro met deze steak frites met dragon-kervelmayonaise. Deze kruiden vind je ook terug in een bearnaisesaus, maar deze mayonaise staat een stuk sneller op tafel. Biefstuk is niet moeilijk te bereiden, als je eenmaal weet hoe het moet. Belangrijk is dat je het vlees goed op kamertemperatuur laat komen. Voor de perfecte biefstuk lees je onze tips onder aan dit recept en neem je een kijkje op onze blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Hip hanged kogelbiefstuk
250 g
Vastkokende aardappelen
125 g
Rode cherrytomaten
¼ unit
Botersla
4 bunch
Verse kervel
3 bunch
Verse dragon
(May be present Celery)
1 unit
Bosui
25 g
Kappertjes en augurken
1 tablespoon
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
2 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ tablespoon
Rode wijnazijn
¼ teaspoon
Honing
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met ¼ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 – 15 minuten mee met de ovenfrieten.
Snijd ondertussen de kropsla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de lente-ui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kropsla en de kappertjes & augurk toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 tot 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de kogelbiefstuk erbij. Serveer met de dragonmayonaise.