Steak frites met dragonmayonaise
Steak frites met dragonmayonaise

Steak frites met dragonmayonaise

Met gepofte cherrytomaatjes en groene salade

.

Allergens:
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kogelbiefstuk

250 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Botersla

5 g

Verse dragon en kervel

1 unit

Bosui

25 g

Kappertjes en gesneden augurken

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

¼ teaspoon

Honing

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3975 kJ
Calories950 kcal
Fat58 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate58 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein43 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Oven Dish
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

.
1

Haal de biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

.
2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 - 15 minuten mee met de ovenfrieten.

.
3

Snijd ondertussen de botersla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de bosui in fijne ringen.

.
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.

.
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

.
6

Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de biefstuk erbij. Serveer met de dragonmayonaise.