Varkenshaas in zwartepepersaus
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Peppercorn sauce

(Contains Milk)

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

40 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2878 kJ
Calories688 kcal
Fat33.9 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate57.1 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein35.3 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Casserole
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Varkenshaas bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 7 minuten rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige roomboter aan één kant van de pan. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit in dezelfde pan de zwartepepersaus 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 4 minuten.
  • Voeg 3/4 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en schep om. Bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Voeg de rucola, veldsla, appel en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de varkenshaas op de borden. Verdeel de zwartepepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.