Steak met aardappelpuree
Steak met aardappelpuree

Steak met aardappelpuree

met romige spinazie

Tip voor malse steak: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Selderij May be present Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 g

Roseval potatoes

100 g

Spinach

(May be present Selderij)

1 piece

Onion

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Garlic

75 g

Cooking cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Mustard

50 milliliters

Low sodium beef stock

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3195 kJ
Calories764 kcal
Fat40 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate61.8 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein36.1 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel, voeg een snufje zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Bewaar apart tot stap 4.

Steak bakken
2

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak met de helft van de ui in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Zet het vuur laag, haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
3

Blus af met de wittewijnazijn en laat 1 minuut inkoken.Voeg daarna de bouillon en de helft van de kookroom toe. Meng goed door en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Spinazie bakken
4

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rozemarijn en overige ui 1 minuut. Voeg de spinazie en de overige kookroom toe bak 1 - 2 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur afgedekt inkoken tot serveren.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1 el roomboter toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken en serveer op de puree. Schenk de romige saus over het vlees. Verdeel de spinazie ernaast.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.