Steak met Franse-kaassaus
Steak met Franse-kaassaus

Steak met Franse-kaassaus

met aardappelpartjes, haricots verts en walnootjus

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

200 g

Potatoes

1 sprig

Fresh rosemary

1 piece

Garlic

40 g

Lamb's lettuce

40 g

Camembert

(Contains Milk)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Apple

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Haricots verts

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4404 kJ
Calories1053 kcal
Fat71.2 g
Saturated Fat29.1 g
Carbohydrate56.7 g
Sugar13 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein42 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Pan with Lid
Saucepan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelpartjes bereiden
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Salade maken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de appel en veldsla toe en meng met de dressing. 

Haricots verts koken
3

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kaassaus maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de korst van de camembert en snijd vervolgens de camembert in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en bak de knoflook 2 minuten. Voeg de kookroom en camembert toe. Roer door tot de camembert gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.

Steak bakken
5

Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg halverwege 1/2 el roomboter per persoon toe. Haal de steak uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg 1 - 2 el water per persoon en de walnootstukjes toe aan de pan met bakvet. Reduceer in 2 - 3 minuten tot een jus. 

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de steak over de borden en schenk de Franse-kaassaus eroverheen. Leg de haricots verts ernaast en schenk de walnotenjus erover. Serveer met de rozemarijnaardappelen en de salade.