De steak die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Steak
300 g
Potatoes
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
1 piece
Garlic
1 sprig
Fresh rosemary
125 g
Mushrooms
100 g
Green beans
1 piece
Carrot
100 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
25 g
Bacon lardons
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White wine vinegar
2 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium beef stock cube
1 teaspoon
Mustard
Haal de steak en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 – 8 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Dep ondertussen de steak droog met keukenpapier en wrijf in met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van de rozemarijn, 1/3 van de knoflook, 1 el roomboter per persoon, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet af en bewaar wat kookvocht van de wortel. Bak de champignons en de overige knoflook 4 - 6 minuten in de koekenpan van de steak op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 75 ml slagroom, 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 runderbouillonblokje toe. Roer goed en kook de saus in op laag vuur.
Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de overige slagroom en mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het smeuïger te maken.
Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de steakplakken over de borden en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.