Steak met champignonroomsaus
Steak met champignonroomsaus

Steak met champignonroomsaus

met aardappelpuree, peterselie en frisse salade

In dit recept gebruik je de magnetron om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een magnetronbestendige kom of bak nodig. De meeste glazen en aardewerken schalen kunnen gewoon in de magnetron. Controleer wel even of deze echt magnetronbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de magnetron.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

200 g

Potatoes

½ piece

Garlic

125 g

Chestnut mushrooms

75 milliliters

Heavy cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

[Persian] cucumber

30 g

Mesclun

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Mustard

1.75 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Flour

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4069 kJ
Calories972 kcal
Fat72.9 g
Saturated Fat36.3 g
Carbohydrate41.7 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein36.7 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Plastic Wrap
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak en de roomboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan een magnetronbestendige kom. Voeg per persoon: 1/4 el boter en 1 el water toe. Dek de kom af met vershoudfolie en prik er een paar gaatjes in. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Dressing maken
2

Verwarm de aardappelen 4 - 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand, of tot de aardappelen zacht zijn (zie Tip). Laat afgedekt staan. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Geen magnetron? Je kunt de aardappelen ook koken. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.  

Steak bakken
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Saus maken
4

Bak de champignons en de overige knoflook 4 - 6 minuten in de koekenpan van de steak op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 75 ml slagroom, 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 runderbouillonblokje toe. Voeg 1/2 tl bloem per persoon toe, roer goed en kook de saus in op laag vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Halveer de komkommer in de lengte en vervolgens in halve maantjes.

Afmaken
5

Haal het folie voorzichtig van de aardappelen (pas op voor stoom!). Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe en stamp goed door. Meng de peterselie door de puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de puree. Schenk de champignonsaus over het vlees. Serveer met de salade.