Steak met champignonroomsaus
Steak met champignonroomsaus

Steak met champignonroomsaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time55 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

300 g

Potatoes

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Garlic

1 sprig

Fresh rosemary

125 g

Mushrooms

100 g

Green beans

1 piece

Carrot

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

25 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

White wine vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4953 kJ
Calories1184 kcal
Fat77.6 g
Saturated Fat43.5 g
Carbohydrate71.7 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber20.9 g
Protein44.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Oven Dish
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Aardappelen bakken
2

Dep ondertussen de steak droog met keukenpapier en wrijf in met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van de rozemarijn, 1/3 van de knoflook, 1 el roomboter per persoon, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Steak bereiden
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Champignons bakken
4

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten en de wortelblokjes 10 - 12 minuten in aparte pannen. Bewaar wat van het kookvocht van de wortel en giet daarna beide groenten af. Snijd de champignons in plakken. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons en de overige knoflook 4 - 6 minuten. Voeg per persoon: 75 ml slagroom, 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 runderbouillonblokje toe. Roer goed en kook de saus in op laag vuur.

Groenten afmaken
5

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 6 - 8 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 - 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de overige slagroom en mosterd met een staafmixer tot een crème. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het smeuïger te maken.

Serveren
6

Snijd de steak tegen de draad in in dunne plakken. Verdeel de steak over de borden en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje zodat iedereen deze naar wens kan toevoegen.