Steak met fusion risotto van groene curry
Steak met fusion risotto van groene curry

Steak met fusion risotto van groene curry

met chimichurri, verse kruiden en broccoli

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

75 g

Risotto rice

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

½ bunch

Scallions

10 g

Garlic-ginger-chili mix

10 g

Mint, coriander & Thai basil

½ piece

Lime

200 g

Broccoli

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3998 kJ
Calories956 kcal
Fat53 g
Saturated Fat23.1 g
Carbohydrate74 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein41.9 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de overige bosui en de helft van de gesneden knoflook, gember en rode peper toe. Fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

 

Risotto maken
2

Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

 

Chimichurri maken
3

Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de overige gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden. Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1 el olijfolie aan toe (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan maximaal 1/2 el olijfolie.

Broccoli koken
4

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Steak bakken
5

Verhit in een koekenpan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de gemarineerde steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in plakjes. 

Serveren
6

Meng de broccoliroosjes door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.