Steak met chimichurri
Steak met chimichurri

Steak met chimichurri

met fusion groenecurryrisotto, broccolini en verse kruiden

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Tags:
Family
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

75 g

Risotto rice

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

½ bunch

Scallions

10 g

Garlic-ginger-chili mix

10 g

Mint, coriander & Thai basil

½ piece

Lime

150 g

Broccolini

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3298 kJ
Calories788 kcal
Fat37.2 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate69.9 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein39.8 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl
Pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bosui en de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

Risotto maken
2

Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

Chimichurri maken
3

Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kom de overige mix van gember, knoflook en rode peper met de fijngesneden kruiden. Voeg de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en roer goed door.

Broccolini koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccolini. Snijd de broccolini in stukken van 5 cm of halveer dikkere stronken broccolini in de lengte. Kook de broccolini 3 - 5 minuten, of tot de broccolini gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Steak bakken
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de steak vervolgens in plakjes. 

Serveren
6

Meng de broccolini door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het overige groene gedeelte van de bosui.