Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
75 g
Risotto rice
90 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
Green curry spices
½ bunch
Scallions
10 g
Garlic-ginger-chili mix
10 g
Mint, coriander & Thai basil
½ piece
Lime
150 g
Broccolini
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bosui en de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.
Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.
Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kom de overige mix van gember, knoflook en rode peper met de fijngesneden kruiden. Voeg de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en roer goed door.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccolini. Snijd de broccolini in stukken van 5 cm of halveer dikkere stronken broccolini in de lengte. Kook de broccolini 3 - 5 minuten, of tot de broccolini gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de steak vervolgens in plakjes.
Meng de broccolini door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het overige groene gedeelte van de bosui.