Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
30 g
Green pesto
(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)
½ piece
Courgette
½ piece
Onion
50 g
Spinach
(May be present Celery)
½ piece
Garlic
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
90 g
Mafaldine
(Contains Wheat May be present Egg, Soy)
25 g
Sundried tomatoes
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de panko toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en leg de helft in een kom. Voeg de panko toe en meng goed door. Breng op smaak met peper.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en bak mee. Roer de zongedroogde tomaten erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout.
Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de pasta opnieuw toe aan de pan. Voeg de pesto toe en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Verdeel de pasta over de borden en leg de groenten erop. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de pasta. Garneer met de pankotopping en de overige Parmigiano Reggiano.