Mafaldine met gemarineerde steak
Mafaldine met gemarineerde steak

Mafaldine met gemarineerde steak

in rijke tomatensaus met gremolata-topping

Speciaal ingrediënt in je box! Vers uit het seizoen: de vleestomaat. Barstensvol smaak en heerlijk sappig.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Onion

1 piece

Beef tomato

½ piece

Carrot

1 piece

Garlic

½

Tomato paste

1 piece

Bay leaf

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

¼ piece

Lemon

1.5 stalk

Celery

(Contains Celery)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2958 kJ
Calories707 kcal
Fat18.8 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate88.5 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein43.2 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snipper de ui. Snijd de tomaat, bleekselderij en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, bleekselderij, wortel en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaat, bouillon, rodewijnazijn, suiker en het laurierblad toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 minuten koken.

Pasta koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Gremolata maken
4

Snijd de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de peterselie met de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en extra vierge olijfie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Steak bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter heet genoeg is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het bakvet toe aan de pan met tomatensaus en roer goed door.

Serveren
6

Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken. Serveer de pasta in diepe borden. Leg de steak erbovenop. Garneer met de gremolata.