Steak met mediterrane orzo en leccino-olijven
Steak met mediterrane orzo en leccino-olijven

Steak met mediterrane orzo en leccino-olijven

met witte kaas, tomaat-basilicumsalade en paprika

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Allergens:
Milk
Wheat
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

10 g

Fresh basil & oregano

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

65 g

Red cherry tomatoes

15 g

Leccino olives

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

2 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4008 kJ
Calories958 kcal
Fat54.9 g
Saturated Fat18.7 g
Carbohydrate64.9 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein49 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Wok or sautépan with lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Paprika roosteren
1

Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paprika in stukken van 1 - 2 cm. Leg de paprika in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie per persoon. Rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de oregano en het basilicum. Snijd de oregano fijn en het basilicum in reepjes. Snijd de witte kaas in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut op middelmatig vuur.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de olijfolie met citroen en het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
4

Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten toe aan de kom en meng met de dressing. Voeg de oregano, 2/3 van de olijven en 2/3 van de witte kaas toe aan de orzo. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak (zie Tip).

Tip: Voor extra smaak kun je ook de olie van de olijven toevoegen of de extra vierge olijfolie hiermee vervangen.

Steak bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Bestrooi met nog wat zwarte peper.

Tip: Geef je graag extra botersmaak aan je vlees? Voeg dan halverwege de baktijd een klontje boter toe aan de koekenpan en druip de gesmolten boter meermaals over de steak.

Serveren
6

Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet. Meng de geroosterde paprika door de orzo. Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken. Verdeel de orzo over de borden en leg de steak erbovenop. Besprenkel de steak met het bakvet. Serveer de tomatensalade ernaast. Garneer met de overige olijven en feta.