Steak met pepersaus
Steak met pepersaus

Steak met pepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

50 g

Peppercorn sauce

(Contains Milk)

200 g

Potato rounds

150 g

Green beans

½ piece

Onion

30 g

Sundried tomatoes

½ sprig

Fresh rosemary

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3113 kJ
Calories744 kcal
Fat44.9 g
Saturated Fat19.8 g
Carbohydrate45.2 g
Sugar9 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein33.4 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Breng een bodem water met een snufje zout in een hapjespan met deksel aan de kook voor de sperziebonen. 
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Aardappelschijfjes bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukken. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappelschijfjes en de rozemarijn toe en bak in 7 - 10 minuten knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 koekenpannen.

Sperziebonen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan van de sperziebonen en bak hierin de ui 2 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 3 - 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten en breng verder op smaak met peper en zout. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Severen
4
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de zwarte-pepersaus in de pan van de steak, al roerend, 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes.
  • Schenk de pepersaus over het vlees. Serveer met de sperziebonen.