Steak met pepersaus
Steak met pepersaus

Steak met pepersaus

met aardappelschijfjes en sperziebonensalade

Vanavond staat er steak op het menu. Je serveert hem met de zwartepepersaus uit je box.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

200 g

Potato rounds

1 piece

Little gem

100 g

Green beans

50 g

Peppercorn sauce

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3090 kJ
Calories738 kcal
Fat44.9 g
Saturated Fat19.8 g
Carbohydrate45.2 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein32.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Pan with Lid
Aluminum Foil
Saucepan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Salade maken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Snijd ondertussen de little gem fijn.
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de little gem en sperziebonen toe en meng met de dressing. 
Steak bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verwarm ondertussen de pepersaus in een steelpan op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken en verdeel over de borden.
  • Schenk de pepersaus erover.
  • Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.