Steak met rode-wijnsaus
Steak met rode-wijnsaus

Steak met rode-wijnsaus

met appel-witlofsalade en Italiaans gekruide aardappelpartjes

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Allergens:
Sulphites
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

40 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

½ piece

Shallot

½ piece

Garlic

0.17 sachet(s)

Dried thyme

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Apple

½ piece

Endive

20 g

Yogurt dressing

(Contains Milk, Mustard)

½ sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Potato wedges

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium beef stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3148 kJ
Calories752 kcal
Fat44.6 g
Saturated Fat19.8 g
Carbohydrate50.8 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein31.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small sauce pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Saus bereiden
2

Bereid de runderbouillon (zie Tip 1). Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit in een kleine steelpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten inkoken (zie Tip 2).

Tip 1: Heb je geen runderbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon, net zo lekker!

Tip 2: Laat langer inkoken voor een dikkere saus of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door.

Steak bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Snijden
4

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in schijfjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom het witlof met de appelschijfjes en de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rode-wijnsaus over het vlees. Meng de rucola en veldsla door de dressing en serveer erbij.