Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Steak
40 milliliters
Red wine
(Contains Sulphites)
½ piece
Shallot
½ piece
Garlic
0.17 sachet(s)
Dried thyme
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
Apple
½ piece
Endive
20 g
Yogurt dressing
(Contains Milk, Mustard)
½ sachet(s)
Italian seasoning
200 g
Potato wedges
½ tablespoon
Olive oil
75 milliliters
Low sodium beef stock
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Haal de steak en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Bereid de runderbouillon (zie Tip 1). Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit in een kleine steelpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten inkoken (zie Tip 2).
Tip 1: Heb je geen runderbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon, net zo lekker!
Tip 2: Laat langer inkoken voor een dikkere saus of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in schijfjes.
Meng in een saladekom het witlof met de appelschijfjes en de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rode-wijnsaus over het vlees. Meng de rucola en veldsla door de dressing en serveer erbij.