Steak met rodewijnsaus
Steak met rodewijnsaus

Steak met rodewijnsaus

met appel-witlofsalade en Italiaans gekruide aardappelpartjes

Appels produceren een stofje waardoor ander fruit sneller gaat rijpen. Bewaar je de appels tussen de rest van je fruit? Let dan op dat het andere fruit wat sneller zal rijpen.

Allergens:
Sulphites
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

200 g

Potato wedges

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Shallot

½ piece

Garlic

40 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

0.17 sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Endive

½ piece

Apple

20 g

Yogurt dressing

(Contains Milk, Mustard)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium beef or vegetable stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3154 kJ
Calories754 kcal
Fat44.9 g
Saturated Fat20.1 g
Carbohydrate50.6 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein31.8 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small sauce pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Saus maken
2

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten inkoken (zie Tip).

Tip: Laat langer inkoken of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door voor een dikkere saus.

Steak bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Snijden
4

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom het witlof en de appel met de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla erdoorheen. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in in dunne plakken en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rodewijnsaus over het vlees. Serveer met de appel-witlofsalade.