Steak met zwartepepersaus
Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met de zwartepepersaus in je box.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Peppercorn sauce

(Contains Milk)

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Onion

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2851 kJ
Calories681 kcal
Fat40.9 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate43.4 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein32.5 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Sautépan or large frying pan
Salad Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Haal de steak uit de koelkast.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla en de komkommer toe aan de kom en meng goed.
Steak bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur (zie Tip). Schuif de ui naar een kant en leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan naast de ui.
  • Bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, bestrooi met peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de zwartepepersaus toe aan de koekenpan en verhit 1 minuut op middelhoog vuur.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Bak de steak dan in een tweede koekenpan.

Serveren
4
  • Verdeel de steak over de borden. Schenk de zwartepepersaus met ui erover.
  • Serveer met de krieltjes en de salade.
  • Garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!