Steak met citroenmayonaise en vers basilicum
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous en courgette

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Allergens:
Celery
Wheat
Egg
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

½ piece

Courgette

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

25 g

Lemon mayonnaise with black pepper

(Contains Egg, Mustard, Soy)

¼ piece

Red chili pepper

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3136 kJ
Calories750 kcal
Fat36.5 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate66.3 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein35.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Bereid de bouillon. Snijd het steeltje de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Ris de basilicumblaadjes van de stelen en houd ze beide apart.

Koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de parelcouscous en basilicumstelen 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pan. Verlaag het vuur en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de basilicumstelen uit de pan. Roer daarna de couscous los met een vork en zet apart.

Groenten bakken
3

Snijd de wortel en de courgette halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel 2 minuten. Voeg de ui, courgette en tijm toe en bak al roerend 3 - 4 minuten mee. Blus de pan af met de wittewijnazijn.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de roomboter bruist, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de parelcouscous, de Siciliaanse kruidenmix en de helft van de basilicum door de pan met groenten. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad, in plakken. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Serveer de steak erbovenop. Besprenkel met de citroenmayo en garneer met de overige basilicum.