Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum
Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum

Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Aziatische noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergens:
Soy
Wheat
Peanuts
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

2.5 g

Thai basil

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Garlic

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

¼ piece

Lime

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4183 kJ
Calories1000 kcal
Fat46 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate102.8 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein38.3 g
Salt5.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Gehaktballetjes bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de mie noedels. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
  • Zet het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.
Snijden
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Hak de pinda's grof.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
Groenten roerbakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Roerbak de groentemix en de knoflook 5 - 7 minuten.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de saus met gehaktballetjes erover.
  • Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.