Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum
Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum

Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Aziatische noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergens:
Soy
Wheat
Peanuts
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

2.5 g

Thai basil

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Garlic

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

¼ piece

Lime

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3506 kJ
Calories838 kcal
Fat45.7 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate70.4 g
Sugar25.7 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein32.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Gehaktballetjes bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
  • Zet het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Snijden
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof en snijd de limoen in 4 partjes.
Groenten roerbakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur.
  • Roerbak de groentemix en de knoflook 5 - 7 minuten. Voeg de noedels toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
  • Zet het vuur laag, voeg de sesamolie en ketjap toe. Pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de saus met gehaktballetjes eroverheen.
  • Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.