Sticky tempeh met frisse noedelsalade
Sticky tempeh met frisse noedelsalade

Sticky tempeh met frisse noedelsalade

met komkommer, munt en cashewstukjes

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en vitamine B2 en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Rice noodles

1 piece

Garlic

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Carrot

½ piece

Lime

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

5 g

Fresh mint

80 g

Diced tempeh

20 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

2 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

Nutrition Values

Calories761 kcal
Energy (kJ)3184 kJ
Fat24 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate109 g
Sugar34 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein21 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Colander
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Noedels koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Weeg de noedels af en kook ze, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Pers de helft van de limoen uit boven een kommetje, snijd de rest in partjes.

Dressing maken
2

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 2/3 van de sojasaus, de woksaus met gember, 1/2 el limoensap en peper. Roer de noedels, wortel en komkommer door de dressing. Hak de blaadjes van de munt fijn. Voeg deze toe aan de salade maar houd iets over ter garnering.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Tempeh bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten aan. Meng in een kleine kom per persoon: de overige sojasaus, de knoflook, 1 el ketjap en 2 tl suiker. Voeg de saus bij de tempeh en laat 1 - 2 minuten karamelliseren.

Serveren
4

Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de sticky tempeh erop. Garneer met de overige partjes limoen, munt en cashewstukjes.