Sticky Thaise stijl gehaktballetjes
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergens:
Soy
Wheat
Gluten
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

200 g

Vegetable mix with cabbage

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

2.5 g

Thai basil

20 g

Salted peanuts

7.5 g

Garlic paste

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3376 kJ
Fat48 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate53 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Small Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten rondom bruin op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Draai het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus toe. Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd vervolgens warm met de deksel op de pan.

Snijden
2

Snijd het basilicum in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in 4 parten.

Groenten roerbakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de groentemix en de knoflookpuree 5 - 8 minuten. Voeg de verse udonnoedels en 2 el water per persoon toe. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 5 minuten. Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.

Serveren
4

Serveer de noedels in een diep bord of in een kom. Verdeel de saus met gehaktballetjes erover. Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.