Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

met rijst, courgette en gefrituurde uitjes

Gember is ontzettend veelzijdig. Van zoet tot hartig en van thee tot cake. Gember combineert supergoed met lichtzoete ingrediënten zoals wortel en pompoen, maar ook met andere specerijen zoals anijs en chilipeper.

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard
Soy
Egg
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

25 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Courgette

50 g

Slaw mix

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

¼ piece

Lime

½ piece

Garlic

½ teaspoon

Fresh ginger

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2767 kJ
Calories661 kcal
Fat31 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate77.1 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein13 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de limoen in kwarten.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van ½ cm dik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp ½ tl gember per persoon.
Sticky paddenstoelen maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paddenstoelen en courgette toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin. 
  • Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Rijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg knoflook, gember, kool, wortel en Koreaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten verder.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de paddenstoelen en courgette over de rijst.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de sriracha-mayo (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.