Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

met rijst, paprika en gezouten pinda's

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Mustard
Soy
Egg
Wheat
Sesame
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

25 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 g

Slaw mix

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lime

½ piece

Garlic

5 g

Ginger paste

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2860 kJ
Calories684 kcal
Fat34.4 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate73.6 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein15.6 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Snijd de paprika in smalle repen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Sticky paddenstoelen maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paddenstoelen en paprika toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin. 
  • Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Rijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg knoflook, gemberpuree, kool, wortel en Koreaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de paddenstoelen en paprika over de rijst.
  • Garneer met de gezouten pinda's en de sriracha-mayo (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
  • Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.