Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

met rijst, courgette en gezouten pinda's

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Mustard
Soy
Egg
Wheat
Sesame
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

25 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Courgette

50 g

Slaw mix

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lime

½ piece

Garlic

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2871 kJ
Calories686 kcal
Fat34.9 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate75 g
Sugar8.9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein16.5 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de limoen in kwarten.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van ½ cm dik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Sticky paddenstoelen maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen en courgette toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin. 
  • Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gemberpuree, koolmix en Koreaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de paddenstoelen en courgette over de rijst.
  • Garneer met de gezouten pinda's en de sriracha-mayo.
  • Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.