Stoemp met Chinese kool en kokosmelk
Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van sjalot

Vandaag geen gewone stoemp, maar een stoemp met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

200 g

Chinese kool

⅓ sachet(s)

Groene currykruiden

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Sjalot

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

15 milliliters

Kokosmelk

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Gefrituurde uitjes

(Contains Gluten)

15 g

Witte miso

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2578 kJ
Calories616 kcal
Fat31 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate63 g
Sugar12 g
Dietary Fiber14 g
Protein18 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in grove halve ringen. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.

Jus maken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de Chinese kool. Bak de sjalot 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes.