Vandaag geen gewone stoemp, maar een stoemp met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Kruimige aardappelen
200 g
Chinese kool
⅓ sachet(s)
Groene currykruiden
1 unit
Ei
(Contains Egg)
½ unit
Sjalot
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
15 milliliters
Kokosmelk
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Gefrituurde uitjes
(Contains Gluten)
15 g
Witte miso
(Contains Gluten, Soy)
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in grove halve ringen. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de Chinese kool. Bak de sjalot 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Giet ondertussen de eieren en aardappelen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.
Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes.