Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, paksoi, sugarsnaps en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Dit gerecht verrijk je met de diepe smaak en subtiele zoetheid van zwarteknoflookmarinade. Ideaal voor grillen en marineren.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

100 g

Chicken thigh strips

½ piece

Garlic

½ piece

Pak choi

100 g

Sugar snap peas

15 g

Black garlic marinade

40 g

Onion chutney

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

25 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2878 kJ
Calories688 kcal
Fat24.5 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate88.4 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein28.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet de rijst af en bewaar in de pan.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 6 - 7 minuten.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de sugarsnaps en de stelen van de paksoi 4 - 6 minuten met een scheutje water.
  • Voeg het blad van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Kip op smaak brengen
3
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de kip en meng goed. 
  • Zet het vuur middelhoog en roer de zwarteknoflookmarinade en de uienchutney door de kip. Kook nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de nasi-bamikruiden door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over kommen. Serveer de groenten en de kip met de saus erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.