Kipfilet op romige citroenrijst
Kipfilet op romige citroenrijst

Kipfilet op romige citroenrijst

met aglio e olio, cherrytomaten en courgette

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

25 g

Chopped ​​onion

½ piece

Courgette

65 g

Red cherry tomatoes

⅓ piece

Lemon

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Aglio e olio

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

175 milliliters

Water

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3447 kJ
Calories824 kcal
Fat41.1 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate75.3 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein33 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Voeg de kookroom en het water toe aan een pan. 
  • Breng aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar.
  • Giet af indien nodig en houd apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in staafjes van 5 cm dik. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, cherrytomaten en de Siciliaanse kruidenmix 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de aglio e olio de laatste 3 minuten mee met de groenten als je niet van rauwe knoflook houdt.

Kip bakken
3
  • Snijd elke kipfilet in reepjes.
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip en ui 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp ondertussen de citroen met een fijne rasp en snijd in 6 partjes.
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de rijst en voeg de citroenrasp naar smaak toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de kip en groenten erbovenop.
  • Besprenkel met de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak). 
  • Serveer de overige citroenpartjes ernaast.