Noedels met knoflookgarnalen
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Tarwe
Soja
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

50 g

Mie noodles

(Contains Tarwe)

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Selderij)

40 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soja, Tarwe)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Tarwe May be present Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ sachet(s)

Cornflour

(May be present Gluten)

80 g

Shrimp

(Contains Schaaldieren)

¼ piece

Lime

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White wine vinegar

25 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3235 kJ
Calories773 kcal
Fat38.9 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate80.1 g
Sugar30.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein22 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Saucepan
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de helft van de zonnebloemolie toe. Schep goed om en houd apart.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de groentemix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl maizena en 1 tl koud water. Bereid de bouillon.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de ketjap, het maizenamengsel, de wittewijnazijn, sambal en bouillon toe.
  • Meng het geheel goed door en laat het 1 minuut zachtjes inkoken.
  • Snijd ondertussen de limoen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. 
Noedels roeren
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de knoflook in 2 - 3 minuten gaar. 
  • Blus af met het sap van 1/4 limoen per persoon. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  • Voeg de noedels en de ketjapsaus toe aan de groenten. Schep goed door elkaar, zet het vuur hoog en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen of diepe borden en leg de garnalen erbovenop.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.