Burger met smokey tomatenketchup
Burger met smokey tomatenketchup

Burger met smokey tomatenketchup

met aardappelblokjes en tomatensalade

Speciaal ingrediënt in je box! Met deze (h)eerlijke ketchup gaat The Ketchup Club verspilling tegen en zorgt voor goede inkomsten bij boeren in Kenia.

Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Diced potato

1.5 teaspoon

Smoked paprika

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

½ piece

Romano pepper

30 g

Smoky tomato ketchup

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3683 kJ
Calories880 kcal
Fat49.2 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate73.3 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein32.2 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Aardappelblokjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes met 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon in de koekenpan in 10 - 12 minuten knapperig.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Hamburger bakken
2
  • Snijd de paprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika en de ui, 2 - 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de tomatenpartjes erop.
  • Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg de hamburgerbol met de runderburger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Serveer de aardappelblokjes en de salade ernaast en garneer met de mayonaise.