In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Diced potato
0.99 teaspoon
Ground paprika
0.24 teaspoon
Smoked paprika
1 piece
Seasoned hamburger
½ piece
Romano pepper
40 g
Tomato tapenade
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
30 g
Arugula & lamb's lettuce
125 g
Red cherry tomatoes
25 g
Aioli
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
to taste
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes in de koekenpan met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/4 tl gerookt paprikapoeder in 10 - 12 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje runderhamburger zonder aardappelblokjes en aioli. Deze kun je op een andere dag verwerken in een salade of een ander gerecht.
Snijd de rode puntpaprika in smalle repen. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.
Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.
Halveer de cherrytomaten. Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de cherrytomaten erop. Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl witte wijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de tomatentapenade. Beleg de hamburgerbol met de runderburger, de gebakken puntpaprika en eventueel wat van de salade. Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.