Supersimpele Spaanse hamburger
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en tomatensalade

In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Diced potato

0.99 teaspoon

Ground paprika

0.24 teaspoon

Smoked paprika

1 piece

Seasoned hamburger

½ piece

Romano pepper

40 g

Tomato tapenade

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

30 g

Arugula & lamb's lettuce

125 g

Red cherry tomatoes

25 g

Aioli

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1031 kcal
Energy (kJ)4313 kJ
Fat60 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate73 g
Sugar15 g
Dietary Fiber11 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Patatas bravas bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes in de koekenpan met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/4 tl gerookt paprikapoeder in 10 - 12 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje runderhamburger zonder aardappelblokjes en aioli. Deze kun je op een andere dag verwerken in een salade of een ander gerecht.

Hamburger bakken
2

Snijd de rode puntpaprika in smalle repen. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3

Halveer de cherrytomaten. Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de cherrytomaten erop. Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl witte wijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Serveren
4

Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de tomatentapenade. Beleg de hamburgerbol met de runderburger, de gebakken puntpaprika en eventueel wat van de salade. Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.