Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen
Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

met zoete aardappelfriet en pittige mayonaise

Piri-piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Brioche bun

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

20 g

Shrimp

1.5 teaspoon

Piri piri seasoning

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

1 piece

Tomato

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

150 g

Sweet potato

1 piece

Little gem

2.5 g

Fresh oregano

1 piece

Romano pepper

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1081 kcal
Energy (kJ)4524 kJ
Fat68.7 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein36.7 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de zoete aardappelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in plakken. Ris de blaadjes van de oregano. Pers de knoflook of snijd fijn.

Marineren
3

Meng het gehakt met de helft van de piri-pirikruiden en vorm 1 burger per persoon ter grote van je handpalm. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de garnalen toe en meng goed door. Meng in een tweede kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de rode puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Voeg na 3 minuten de garnalen met marinade toe en bak deze 3 minuten. Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burgers en laat smelten.

Salade maken
5

Haal 2 little gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenplakjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd de garnalen in stukjes. Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pittige mayonaise. Leg de little gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje en daarop de hamburger en garnalen. Serveer met de zoete aardappelfrieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.