Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen
Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

met frieten en pittige mayonaise

Piri-piri is een klein, maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Egg
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Brioche bun

(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

20 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1.5 teaspoon

Piri piri seasoning

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

1 piece

Tomato

1 piece

Little gem

2.5 g

Fresh oregano

½ piece

Romano pepper

250 g

Skin-on fries

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

25 g

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1248 kcal
Energy (kJ)5222 kJ
Fat77.6 g
Saturated Fat18.7 g
Carbohydrate92.9 g
Sugar12 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein41.3 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in plakken. Ris de blaadjes van de oregano. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Burger vormen
3

Meng het gehakt met de helft van de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en vorm 1 burger per persoon ter grootte van je handpalm. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de garnalen toe en meng goed door. Meng in een tweede kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Voeg na 3 minuten de garnalen met marinade toe en bak deze 3 minuten. Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burger en laat smelten.

Salade maken
5

Haal 2 little-gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenplakjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frieten in de oven.

Serveren
6

Snijd de garnalen in stukjes. Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pittige mayonaise. Leg de little-gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje. Leg daarop de burger en garnalen. Serveer met de frieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.