Piri-piri is een klein, maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Brioche bun
(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
20 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
1.5 teaspoon
Piri piri seasoning
20 g
Grated Pecorino DOP
(Contains Milk)
½ piece
Garlic
1 piece
Tomato
1 piece
Little gem
2.5 g
Fresh oregano
½ piece
Romano pepper
250 g
Skin-on fries
1 teaspoon
Flour
1.5 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
25 g
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in plakken. Ris de blaadjes van de oregano. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?
Meng het gehakt met de helft van de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en vorm 1 burger per persoon ter grootte van je handpalm. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de garnalen toe en meng goed door. Meng in een tweede kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Voeg na 3 minuten de garnalen met marinade toe en bak deze 3 minuten. Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burger en laat smelten.
Haal 2 little-gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenplakjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frieten in de oven.
Snijd de garnalen in stukjes. Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pittige mayonaise. Leg de little-gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje. Leg daarop de burger en garnalen. Serveer met de frieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.