Dit gerecht is geïnspireerd op Hindoestaans-Surinaamse masala kip - lekker met rijst, roti of op een broodje! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
½ piece
Onion
150 g
Potatoes
½ sachet(s)
Surinamese-style spices
⅓ sachet(s)
Garam Masala
100 g
Chicken thigh strips
150 g
Green beans
1 piece
Egg
1 piece
Tomato
½ piece
Shallot
⅓ piece
Low sodium chicken stock cube
175 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sunflower oil
Breng water aan de kook voor de sperziebonen en eieren in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente bevat per portie? Eén van die groenten is de sperzieboon: een groene held die belangrijke mineralen bevat. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.
Verhit1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, Surinaamse kruiden en garam masala 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg toe per persoon: 175 ml water en 1/3 kippenbouillonblokje. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de eieren en sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
Tip: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de eieren en tomatenblokjes toe aan de pan met aardappel en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog, laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de sjalot en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
Verdeel de aardappel en kip over de borden met 1 ei per persoon. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.