Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.

Tags:
Family
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Risotto rice

¼ piece

Avocado

1.5 cm

Fresh ginger

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

2.5 g

Sesame seeds

75 g

Hot smoked salmon flakes

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

2 tablespoon

White wine vinegar

1.5 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories743 kcal
Energy (kJ)3110 kJ
Fat37 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate74 g
Sugar12 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein26 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Colander
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Zoetzuur maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.

Gembermayonaise maken
3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met het sesamzaad. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado. Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid sojasaus en voeg eventueel meer naar smaak toe. Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.