Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Vandaag maak je een bowl vol ingrediënten die je normaal in je favoriete sushirol stopt. Zo heb je geen gedoe met plakkerige handen, maar kun je wel genieten van een heerlijke maaltijd!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Sesame
Fish
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Risotto rice

½ piece

Avocado

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1.5 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4025 kJ
Calories962 kcal
Fat59 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate76.2 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein27.8 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Salad Bowl
Colander
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verwijder ondertussen het blad van de radijsjes. Snijd de radijsjes in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Zoetzuur maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken.
Gembermayonaise maken
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de
    gomasio. Leg de zoetzure radijsjes en komkommer,
    de zalmsnippers en de avocadoplakjes erbovenop. Besprenkel met de gembermayonaise en serveer de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) erbij.

Weetje: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.