Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen
Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zou vis een onderdeel van hun geheim zijn? Vis is een belangrijk onderdeel van het Japanse dieet. Zalm is rijk aan gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren en bevat veel vitamine D.

Tags:
Extra Veggies
Eat Me First
Allergens:
Soy
Wheat
Fish
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Risotto rice

½ piece

Avocado

½ bunch

Scallions

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

115 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

25 g

Edamame

(Contains Soy)

25 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 teaspoon

Sugar

1.75 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4050 kJ
Calories968 kcal
Fat52.8 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate81 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein37.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen
3

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.

Risotto koken
4

Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
5

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen. Meng in een tweede kom de extra vierge olijfolie met per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de bosui toe en schep goed om. Zet opzij.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen en garneer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado. Besprenkel met de sriracha-mayo (let op: pittig! Gebruik naar smaak).