Tabouleh betekent ‘licht scherp/kruidig’ en komt oorspronkelijk uit de Levant. Het is een salade die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten in de Arabische eetcultuur. Het is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en klein- gesneden groenten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 unit
Radijs
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
25 g
Gedroogde vijgenstukjes
½ unit
Appel
¼ unit
Komkommer
100 g
Oranje mini-pruimtomaten
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het blad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de mini-pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.
Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.