Tabouleh met appel, vijgen en feta
Tabouleh met appel, vijgen en feta

Tabouleh met appel, vijgen en feta

Tabouleh betekent ‘licht scherp/kruidig’ en komt oorspronkelijk uit de Levant. Het is een salade die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten in de Arabische eetcultuur. Het is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en klein- gesneden groenten.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 unit

Radijs

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

25 g

Gedroogde vijgenstukjes

½ unit

Appel

¼ unit

Komkommer

100 g

Oranje mini-pruimtomaten

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)679 kJ
Calories0 kcal
Fat25 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate85 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl

Cooking Steps

Voeg de bouillon toe
1

Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het blad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd of hak de kruiden fijn
2

Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de mini-pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.

Voeg de verse kruiden toe
3

Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige feta
4

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.