Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes
Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

met cherrytomaten en yoghurt-tahinsaus

Tabouleh is een Levantijns gerecht met bulgur, verse kruiden, tomaten, citroensap en olijfolie. Deze versie maak je lekker en snel met couscous en gekruide kipfiletreepjes.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Chicken breast strips with BBQ spices

50 g

Feta

(Contains Milk)

150 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

1 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2 piece

Tomato

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

1 piece

[Persian] cucumber

100 g

Yogurt-tahini sauce

1 piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

350 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Energy (kJ)2127 kJ
Calories508 kcal
Fat15.2 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate63.4 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein27.7 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in blokjes. Verkruimel de feta. Snijd de muntblaadjes en verse peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.

2

Meng in een saladekom de couscous met de bouillon, 1 el olijfolie en 1 zakje Midden-Oostere kruiden. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de couscous met de tomaat, komkommer en verse kruiden. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfiletreepjes erop. Garneer met de feta. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.