Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten
Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, verse kruiden en gedroogde cranberries

.

Allergens:
Gluten
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode ui

125 g

Rode cherrytomaten

0.3 unit

Komkommer

70 g

Freekeh

(Contains Gluten May be present Soy)

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

25 g

Gedroogde cranberry's

10 g

Verse bladpeterselie en munt

10 g

Pistachenoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

to taste

Chilivlokken

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2611 kJ
Calories624 kcal
Fat23.5 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate84 g
Sugar30 g
Dietary Fiber14 g
Protein13 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Koken en mengen
2

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Uien bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karameliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Garnering snijden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof.

Salade maken
5

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberries en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.