.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rode ui
125 g
Rode cherrytomaten
0.3 unit
Komkommer
70 g
Freekeh
(Contains Gluten May be present Soy)
½ teaspoon
Gemalen korianderzaad
25 g
Gedroogde cranberry's
10 g
Verse bladpeterselie en munt
10 g
Pistachenoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
to taste
Chilivlokken
¼ unit
Groentebouillonblokje
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karameliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof.
Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberries en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.