Tabouleh met varkenshaasreepjes
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met rode paprika en verse kruiden

Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eiwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode ui

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

4 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

100 g

Gyros van varkenshaas

30 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

¾ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3025 kJ
Calories723 kcal
Fat36 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate58 g
Sugar6.6 g
Dietary Fiber19 g
Protein33 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

bulgur
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

sla
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

varken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

bulgur
5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.