Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw
Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw

Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw

met komkommer-tomatensalsa

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

1 piece

Cod in lemon-rosemary marinade

3 piece

Taco shells

40 g

Avocado dip

70 g

Corn

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Red onion

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories629 kcal
Energy (kJ)2633 kJ
Fat37 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate45 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Colander
Fryingpan with lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Komkommer-tomatensalsa maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snipper de ui. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe aan een kom. Laat de mais uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de kom. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer door en zet apart.

Vis bakken
2

Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten. Voeg 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en roer om. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Tacoschelpen afbakken
3

Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
4

Verdeel de vis over de tacoschelpen. Schep de salsa er naar smaak overheen en maak af met de avocadodip. Serveer met de overige salsa.