Tagliata di manzo van kogelbiefstuk
Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

met pestokrieltjes, broccolini en parmigiano reggiano

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

¼ unit

Citroen

12 g

Parmigiano reggiano

(Contains Milk)

150 g

Gekleurde cherrytomaten

5 g

Geschaafde amandelen

(Contains Tree nuts May be present Sesame, Peanuts)

100 g

Broccolini

20 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

1 unit

Kogelbiefstuk

40 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Suiker

1.25 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories884 kcal
Energy (kJ)3698 kJ
Fat51 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate55 g
Sugar17 g
Dietary Fiber12 g
Protein45 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Oven Dish
Saucepan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Serving platter

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Pers de citroen uit. Schaaf de parmigiano reggiano grof met een kaasschaaf of dunschiller.

Balsamicostroop maken
2

Verhit per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed door. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 – 15 minuten in de oven.

Broccolini bereiden
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccolini 5 – 7 minuten. Voeg de krieltjes en groene pesto toe aan de broccolini, schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 2 – 3 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren.

Kogelbiefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg de biefstuk dan in de pan. Bak 1 – 3 minuten per kant, tot de biefstuk goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf de biefstuk constant met bakvet bedruipen. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat maximaal 3 minuten rusten.

Tagliata maken
5

Meng ondertussen 1 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij. Garneer met de zwarte balsamicostroop en de parmigiano reggiano.

Serveren
6

Serveer de tagliata met de pestokrieltjes en broccolini. Garneer met de geroosterde amandelen.