Tagliatelle met spekjes en roomsaus
Tagliatelle met spekjes en roomsaus

Tagliatelle met spekjes en roomsaus

met ei en parmigiano reggiano

Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse pasta carbonara. Met tagliatelle, parmigiano reggiano en kookroom. Door de warmte van de pasta garen de eieren vanzelf en vormen ze een zijdezachte saus.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

50 g

Bacon lardons

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

125 g

Fresh tagliatelle

(Contains Egg, Wheat)

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories880 kcal
Energy (kJ)3684 kJ
Fat46.8 g
Saturated Fat25.5 g
Carbohydrate75.8 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber2.6 g
Protein40 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Whisk

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de verse pasta.
  • Kook de verse pasta, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Pel de knoflookteen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon met de hele knoflookteen in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.
  • Haal de knoflookteen uit de pan.
  • Rasp ondertussen de kaas.
Saus maken
3
  • Kluts het ei in een grote kom.
  • Voeg de kookroom en 3/4 van de kaas toe aan de kom. Breng op smaak met peper en meng met een garde.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes. 
  • Voeg meteen daarna het roommengsel en 2 el water per persoon toe, meng goed en verhit het geheel nog maximaal 1 minuut op laag vuur.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
4
  • Schep de pasta met saus op een bord.
  • Garneer met de overige kaas.
  • Breng eventueel verder op smaak met peper.