Tartiflette a la Nanou met camembert en brie
Tartiflette a la Nanou met camembert en brie

Tartiflette a la Nanou met camembert en brie

met spekjes, aardappel en een frisse salade

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Potatoes

200 g

Potatoes

Shallot

1.5 piece

Shallot

Garlic

1 piece

Garlic

Bacon lardons

25 g

Bacon lardons

Camembert

40 g

Camembert

(Contains Milk)

Creamy French brie

50 g

Creamy French brie

(Contains Milk)

Nutmeg

1.5 pinch

Nutmeg

Organic crème fraîche

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

Yellow bell pepper

½ piece

Yellow bell pepper

Mixed leaves

30 g

Mixed leaves

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories770 kcal
Energy (kJ)3223 kJ
Fat50.4 g
Saturated Fat29.5 g
Carbohydrate52.5 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein22.9 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Oven Dish
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en roerbak in 4 - 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik (zie TIP). Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Tip: Als de aardappelen nog te heet zijn om vast te pakken, kun je ze voorzichtig met een vork op hun plaats houden zodat je ze makkelijker kunt snijden.

Ovenschotel maken
3

Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer de aardappelschijfjes er dan voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat per persoon.

Bakken
4

Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.

Vinaigrette maken
5

Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de gemengde salade.

Serveren
6

Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met salade en de voeg de vinaigrette naar smaak toe.