The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1.5 piece
Shallot
1 piece
Garlic
25 g
Bacon lardons
40 g
Camembert
(Contains Milk)
50 g
Creamy French brie
(Contains Milk)
1.5 pinch
Nutmeg
25 g
Organic crème fraîche
(Contains Milk)
½ piece
Yellow bell pepper
30 g
Mixed leaves
1.5 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en roerbak in 4 - 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik (zie TIP). Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Tip: Als de aardappelen nog te heet zijn om vast te pakken, kun je ze voorzichtig met een vork op hun plaats houden zodat je ze makkelijker kunt snijden.
Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer de aardappelschijfjes er dan voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat per persoon.
Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.
Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de gemengde salade.
Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met salade en de voeg de vinaigrette naar smaak toe.