Tempehbowl met honingglazuur en sriracha-mayo
Tempehbowl met honingglazuur en sriracha-mayo

Tempehbowl met honingglazuur en sriracha-mayo

met sushirijst, furikake en groenten

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Broccoli

½ piece

Garlic

75 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Onion

5 g

Ginger paste

75 g

Jasmine rice

25 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)3007 kJ
Calories719 kcal
Fat26.9 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate89.5 g
Sugar20 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein26.4 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de sushirijst en helft van de gemberpuree toe aan de pan en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar.
  • Kook de broccoli de laatste 5 - 7 minuten mee.
  • Haal de broccoliroosjes eruit en bewaar apart.
Bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de wortelschijfjes en ui 1 - 2 minuten.
Tempeh bakken
3
  • Voeg de knoflook, tempehblokjes en de overige gemberpuree toe aan de pan met de wortel en ui en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en bak nog 1 minuut.
  • Meng ondertussen de rijst en broccoliblokjes met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst met broccoli over diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de tempeh, broccoliroosjes, wortel en ui over de rijst. 
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met de furikake en de gomasio.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.