Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en vitamine B2 en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Carrot
50 g
Shredded red cabbage
75 g
Risotto rice
¼ piece
Onion
80 g
Diced tempeh
½ piece
Avocado
140 g
Corn
½ tube
Peanut butter
(Contains Peanuts May be present Tree nuts)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
1.5 tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Flour
1.5 tablespoon
Sugar
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn met 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool en de geraspte wortel erdoor. Zet opzij en schep af en toe om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in zeer fijne, halve ringen. Meng de ui in een kom met de bloem. Haal de ui vervolgens weer uit de kom en klop het overtollige bloem eraf.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle risottorijst, maar gebruik 2/3 deel. De overige risottorijst kun je de volgende dag serveren in een lunchsalade.
Verhit ongeveer 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de ui toe en frituur 2 - 3 minuten tot de ui goudbruin kleurt. Schep de ui uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.
Tip: Let op: het frituren gaat erg snel! Dus blijf erbij en houd de kleur van de ui goed in de gaten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Blus af met per persoon: 1 el ketjap en 1/2 el suiker. Schep om totdat de suiker is opgelost.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Giet de mais af. Meng in een kleine kom de pindakaas met de sojasaus en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 el wittewijnazijn tot een dressing.
Tip: Zitten er nog klontjes pindakaas in de dressing? Verwarm de dressing dan kort in een steelpan.
Verdeel de rijst, de zoetzure groente, de mais, de avocado en de tempeh over de kommen. Garneer het gerecht met de gomasio en de gebakken uitjes. Serveer met de pindadressing.
Tip: Wist je dat de tempeh van kikkererwten gemaakt is? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!