Teriyaki-boekoeloekoeburger
Teriyaki-boekoeloekoeburger

Teriyaki-boekoeloekoeburger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en gebakken aardappeltjes

Hoewel het er ouderwets uitziet, is ciabatta moderner dan je zou denken. Het broodje werd voor het eerst ontwikkeld in 1982 door Arnaldo Cavallari. De naam betekent pantoffel in het Italiaans omdat het de vorm heeft van een pantoffel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Oats
Celery
Egg
Milk
Soy
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Boekeloekoe burger mix

(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)

½ piece

Egg

(Contains Egg)

⅓ piece

Onion

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Slaw mix

½ piece

[Persian] cucumber

200 g

Potatoes

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Sambal

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3575 kJ
Calories854 kcal
Fat37.4 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate104 g
Sugar24.2 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein22.1 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren met een vork in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui, 2/3 van de teriyakisaus en 1 el van het geklutste ei per persoon. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Aardappelen bereiden
2

Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Zoetzuur maken
3

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Burger bakken
4

Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten af in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

Koolsla maken
5

Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl sambal en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal achterwege.

Serveren
6

Snijd de ciabatta open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en wat van de zoetzure komkommer (zie Tip). Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelen naast de burger.

Tip: Heb je teveel koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.