Hoewel het er ouderwets uitziet, is ciabatta moderner dan je zou denken. Het broodje werd voor het eerst ontwikkeld in 1982 door Arnaldo Cavallari. De naam betekent pantoffel in het Italiaans omdat het de vorm heeft van een pantoffel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Boekeloekoe burger mix
(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)
½ piece
Egg
(Contains Egg)
⅓ piece
Onion
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
25 g
Teriyaki sauce
(Contains Soy, Wheat)
50 g
Slaw mix
½ piece
[Persian] cucumber
200 g
Potatoes
1 piece
White ciabatta
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
1.5 teaspoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Sambal
1
[Plant-based] milk
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren met een vork in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui, 2/3 van de teriyakisaus en 1 el van het geklutste ei per persoon. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten af in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl sambal en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal achterwege.
Snijd de ciabatta open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en wat van de zoetzure komkommer (zie Tip). Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelen naast de burger.
Tip: Heb je teveel koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.